Fitoplancton Guam

Evaluarea de înmulțire a celulelor in vitro, în prezența și absența materiei prime, de origine marină, pentru a stimula creșterea celulară

Testele in vitro constituie o alternativă interesantă la metodele clasice in vivo (pe animale), pentru evaluarea caracteristicilor biologice ale ingredientelor și produselor finite. Acest tip de test oferă o mare cantitate de informații cu privire la reacțiile care pot apărea,  ca urmare a utilizării unor produse.

Astfel, testul nostru a fost efectuat de către cercetătorii  Universității Pavia, din Italia, tocmai pentru a evalua efectele substanței testate (Fitoplanctonul Guam), cu privire la vitalitatea și creșterea fibroblastelor (celule vitale care alcătuiesc pielea și iau parte la reacțiile metabolismului pielii), folosind un model de  celule al pielii umane, cultivate in vitro.

Celulele izolate au fost puse în contact cu concentrații diferite de Fitoplancton GUAM și incubate timp de 24, 48 și 72 ore. Celulele netratate cu Fitoplanctonul GUAM au fost folosite ca martori negativi. La sfârșitul perioadelor de expunere, efectele produse de Fitoplanctonul GUAM au fost evaluate comparativ, prin intermediul unei citiri spectrofotometrice a absorbanței (la 540 nm).

Concluzii:

Fitoplanctonul Guam a fost folosit pentru a stimula înmulțirea de celule și, prin urmare, pentru a favoriza reînnoirea acestora. Acțiunea regenerantă a Fitoplanctonului GUAM ajută la menținerea celulelor de la suprafața pielii, oferind hidratarea optimă.