Fitoplancton Guam

FITOPLANCTON-UL GUAM

EVALUAREA IN VITRO DE INMULTIRE A CELULELOR IN PREZENTA SI IN ABSENTA MATERIEI PRIME  DE ORIGINE MARINA PENTRU A STIMULA CRESTEREA CELULARA.

Testul a fost efectuat de către o importanta Universitate italiana pentru a evalua efectele substanței testate (Fitoplanctonul Guam) cu privire la vitalitatea și creșterea fibroblastelor (celule vitale care alcătuiesc pielea și iau parte la reacțiile metabolismului pielii), folosind un model de  celule a pielii umane cultivate in vitro.

Testele in vitro constituie o alternativă interesantă la metodele clasice in vivo (pe animale) pentru evaluarea caracteristicilor biologice ale ingredientelor și produselor finite ;  acest tip de test ofera o mare cantitate de informații cu privire la reacțiile care pot să aparea ca urmare a utilizării produselor.

Celulele izolate au fost puse în contact cu creșterea  in procente cu Fitoplancton GUAM, și incubat timp de 24, 48 și 72 ore.Celulele netratate cu Fitoplancton GUAM au fost utilizate ca un control negativ.La  sfârșitul perioadelor de expunere procentul de creștere celulară a fost evaluata comparativ cu controlul prin intermediul unei citiri spectrofotometrică a absorbanței (la 540 nm).

 

Concluzii:

 

Fitoplanctonul Guam a fost folosit pentru a stimula inmultirea de celule și prin urmare pentru a favoriza reînnoirea celulelor.

Acțiunea ” Regeneranta „, a fitoplanctonului GUAM ajută la menținerea celulelor de suprafata pielii si prin urmare ofera o hidratare optima.